Wat?

Deze website is de website van/voor mijn danceherrie-privé-online-radiokanaal 'Virtual Radio'.

In plaats van thuis de iTunes-DJ-optie te gebruiken (saai), of voor onderweg muzak en radio-archiefmateriaal naar een iPod te slepen (saai), leek een eigen radiostation mij wel wat.

Daarnaast vond ik het een leuke manier om mijn radio-archief nog eens te kunnen beluisteren.


Hoe?

Men neme een Mac Mini, en daarop installeer je twee programma's: Radiologik en Nicecast.

Vervolgens stop je op die Mac Mini muziek in iTunes, waar Radiologik de afspeellijsten van kan lezen, en knutsel je in Radiologik een programmering in elkaar. Mét jingles uiteraard.

Zet Radiologik op "Auto On", laat Nicecast kijken naar de wat Radiologik uitspuwt, en je hebt je eigen radiostream :D

En oh ja... Niet vergeten de poort die je stream gebruikt te forwarden op je router, anders is je stream niet via de interwebs te beluisteren. Nicecast doet standaard poort 8000.

Als je poort 80 wilt gebruiken, want beter, heb je ook een Icecast-server nodig waar je Nicecast dan naar laat streamen.Waarom?

Omdat het kan. Hobby enzo. Jeweet.Die playlist; welke muziekgenres?

Pop, Dance en Disco uit de jaren 80, House, Trance, Club, New Jack Swing en Hip Hop/Rap uit de jaren 90, en Dance, Trance en Hip Hop/Rap van 2000 tot nu.En dat radio-archief, hoe zit dat?

Ik heb, radiofreak zijnde, vooral in het verleden nog wel eens een bandje met een programma mee laten lopen.

Het gaat dan om programma's waar ik zelf graag naar luisterde, en/of programma's waar ik zelf aan heb meegewerkt en/of ook in te horen was.

En in het kader van 'de band liep toch', zijn er ook opnamen van programma's die vóór of ná het programma kwamen waarvoor de band éigenlijk liep.

Nog lang niet alles uit het analoge archief is gedigitaliseerd, maar de archiefmateriaal-selectie die nu op de stream langskomt, is hier te bekijken.

En voor wie denkt 'waar herken ik die radio-archieflijst van'... Op mijn website geluidsgoeroe.com zijn, van 2000 tot 2012, korte fragmenten uit datzelfde radio-archief te beluisteren geweest.Luister je zelf de hele dag naar je eigen radiostream?

Neen. Niet de hele dag. Ik hoor ook graag andersoortige muzak.Meeluisteren?

Helaas is de stream níet openbaar. Dit omdat ik anders zakken met geld aan rechten moet afdragen vanwege 'het openbaar maken van werken waar ik niet de eigenaar/rechthebbende van ben'.Maar waarom dan toch deze website voor die stream?

Dat zeg ik. Hobby :PContact?

Via hier...Original website template by/from: HTML5Templates.com